Hvad er depression?

Depression rammer ca. af 15 % af befolkningen på et eller andet tidspunkt i deres liv. Vi kender alle det at have en tung eller træls dag, men depression er lige det spadestik dybere. Det kan være, at du føler du er mislykket, håbløs, uduelig, har skyldfølelse, eller bare kan mærke at du er let til gråd. Den værste følelse er, hvis du føler du ikke kan ryste det af dig igen.

Hvordan opstår depression?

Depression kan forekomme af flere ting – stress, angst, arbejdet, familieforhold, dødsfald eller negative begivenheder. Depression kan også opstå i forbindelse med sygdomme, såsom sukkersyge, kræft, blodprop eller lignende. Hvis du føler, du går og er deprimeret, så anbefales det at du opsøger en læge, eller får talt med nogle om dette. Der findes nemlig effektive virkemidler for at behandle depression.

Uanset hvad så er der altid mulighed for at få professionel psykologhjælp. Jeg kan garantere dig, at du ikke er den eneste, som oplever den udmattelse eller håbløshed, som kan følge med en depression. Det er muligt at få hjælp til din depression og opnå bedring i takt med en effektiv behandling.

Symptomer ved en depression:

Kan du nikke genkendende til flere af nedenstående symptomer?

• Du føler dig nedtrykt og bliver ret let irritabel.

• Du mærker at du hurtigt overreagerer – det gør du særligt, når der bliver stillet krav til dig, når du får kritik eller hvis noget ikke helt går som du ønsker/håber.

• Du føler dig sjældent begejstret for en ny dag, og har mistet glæden og interessen ved de ting, som du normalt plejer at glæde dig til.

• Du har mindre appetit eller ingen appetit. I særlige tilfælde trøstespiser du, når følelserne bliver uudholdelige.

• Du har enten svært ved at falde i søvn pga. tankemylder, eller også oplever du, at du sover meget, for at komme væk fra virkeligheden og dermed drukne dine følelser for en stund.

• Dine tanker og følelser kan være så drænende, at du mangler energi og derved ikke kan overskue at lave noget. Du er derfor bare ofte dig selv, træt eller har svært ved at finde overskud til at træffe beslutninger.

• Du kan have tendens til at give dig selv større skyldfølelse eller bebrejde dig selv så meget, at du nærmest føler dig værdiløs.

• Du plages af tanker om selvmord.

 

Du er velkommen til at tage kontakt til mig for en uforpligtigende snak, hvis du ønsker hjælp til behandling af depression.